Skip to main content

Ubijeni muškarac A.K. (39) u kaznenoj evidenciji ima devet pravomoćnih presuda za različita djela

| Autor: RTV HB
  • Image
    policija123

U Prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo još uvijek traje kriminalistička obrada nad osumnjičenim muškarcem N.S. (1992.) iz Sarajeva, koji je jučer iz vatrenog oružja usmrtio muškarca A.K. (1985) iz Sarajeva na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

- Nakon kriminalističke obrade lišeni slobode će biti predat u daljnju nadležnost postupajućeg tužitelja Županijskog Tužiteljstva Županije Sarajevo - potvrdila je to danas novinarima glasnogovornica MUP-a ŽS Mersiha Novalić.

Prema dosadašnjim saznanjima, policija je utvrdila da je 39-godišnji A.K. od 2008. godine do danas prošao kroz kaznenu evidenciju sa devet pravomoćnih presuda za različita krivična djela.  

S druge strane, ističe Novalić, osumnjičeni za ubojstvo N.S. u kaznenoj evidenciji nema ni jedno zavedeno djelo do jučerašnjeg kada je iz vatrenog oružja pucao i usmrtio A.K. Njegovu smrt na licu mjesta jučer je u 17.01 sati konstatirala doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Županije Sarajevo.

Potom je o ovom incidentu obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, koji je izašao na teren te rukovodio očevidom i očevidnom ekipom.

Nakon završenog očevida, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine slobode su lišili 32-godišnjeg N.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubojstvo.  

Podjeli:

FacebookTwitterShare