Skip to main content

Vježba 'Dinamičan odgovor 23-6/5' na Manjači

| Autor: RTV HB
  • Image
    ORUZANE SNAGE

Jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) iz sastava 6. pješadijske brigade i 5. pješadijske brigade, podržane elementima jedinica borbene podrške OSBiH, od 23. do 29. rujna na glavnom poligonu OSBiH za obuku Manjača realiziraju vježbu "Dinamičan odgovor 23-6/5" u kojoj će biti realizirano ocjenjivanje sudionika vježbe od certificiranih ocjenjivača prema NATO OCC E&F konceptu.

 

U cilju prezentacije operativnih sposobnosti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na glavnom poligonu OSBiH za obuku na Manjači danas, s početkom od 12.00 sati, bit će organiziran Dan za posjetioce (DV Day), na kojem se očekuje prisustvo visokih domaćih i međunarodnih dužnosnika.

Prema protokolu prijem posjetioca i predstavnika medija i odlazak na Glavni poligon za obuku planiran je od 12.00 do 12.45 sati. Od 13.00 do 13.30 planirana  je prezentacija i praćenje vježbe, dok su izjave za medije zakazane od  13.30 do 13.45 sati.

Organizator preporučuje dolazak predstavnika medija na glavnu kapiju kasarne "Mika Bosnić" na Manjači, kako bi imali dovoljno vremena za organizirani odlazak na glavni poligon za obuku, s ciljem praćenja realizacije planiranih aktivnosti, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću OSBiH.  

Podjeli:

FacebookTwitterShare