Skip to main content

Određen sudac dvoboja Hrvatske i Španjolske, više puta je već sudio Vatrenim

| Autor: RTV HB
  • Image
    lopta hina

Prvi susret hrvatske nogometne reprezentacije na Euru u Njemačkoj u subotu protiv Španjolske u Berlinu sudit će 39-godišnji Englez Michael Oliver.

I ostali članovi sudačke postave bit će Englezi - Stuart Burt i Dan Cook će biti linijski suci, Anthony Taylor četvrti sudac, a u VAR-u će biti Stuart Attwell,

Hrvatski reprezentativci imaju ugodno sjećanje na posljednji susret s Oliverom jer je upravo on bio glavni sudac četvrtfinalnog susreta na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kataru u kojemu su Vatreni boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Brazil. Nakon 120 minuta igre u Dohi rezultat je bio 1:1.

Zanimljivo, Oliver je dva puta vodio utakmice Hrvatske i Brazila, uz već spomenuti četvrtfinale SP-a 2022. vodio je i prijateljsku utakmicu ovih reprezentacija 3. lipnja 2018. na Anfieldu kada je u sklopu priprema za nastup na SP-u u Rusiji Brazil slavio sa 2-0.

Oliver je još dva puta bio glavni sudac u utakmicama hrvatske reprezentacije, 17. studenoga 2020. kada je Hrvatska u dvoboju Lige nacija na praznom Poljudu izgubila od Portugala sa 2-3 te 8. listopada 2021. kada je Hrvatska kao gost sa 3-0 nadigrala Cipar u kvalifikacijskom dvoboju za plasman na SP 2022.

Podjeli:

FacebookTwitterShare