Skip to main content

Mačetom nasrnuo na policajce, jedan lakše ozlijeđen

| Autor: RTV HB
  • Image
    Policija

Policija je pritvorila i kazneno prijavila nasilnika koji je na sisačkom području pijani mačetom nasrnuo na policajce koji su u njegov dom došli zbog dojave o obiteljskom nasilju, a jednoga od njih pritom je lakše ozlijedio.

Sisačko moslavačka policija u petak je izvijestila da je nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predala osumnjičenog 29-godišnjaka.

Terete ga  da je u srijedu, 31. svibnja oko 23 sata, u obiteljskoj kući "prilikom postupanja policijskih službenika radi dojave o nasilju u obitelji", pod vidnim utjecajem alkohola prijetio policajcima, te uzeo mačetu "u namjeri da ih spriječi u obavljanju službene radnje".

Budući da je odbio alkotestiranje, policajci su ga uz uporabu sredstava prisile savladali i uhitili te priveli u policijsku postaju. Pri pokušaju oduzimanja mačete jedan je policajac lakše ozlijeđen.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen za prisilu prema službenoj osobi u pokušaju, prijetnje i nasilje u obitelji.

Vrijeđanje i pružanje otpora policiji u četvrtak 1. lipnja zabilježeni su na sisačko-moslavačkom području u još dva slučaja. U Topuskom su policajci zaustavili 65-godišnjeg muškarca na biciklu, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,21 promila, a vrijeđao je i omalovažavao policajce te je jednoga pokušao udariti.

Istog je dana u Zagrebačkoj ulici u Popovači, u kontroli prometa zaustavljen automobil kutinske registracije, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,81 promila upravljao 32-godišnjak. Za vrijeme postupanja i on je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, kažu u sisačko-moslavačkoj policiji.

Podjeli:

FacebookTwitterShare