Skip to main content

Uhićen krijumčar migrantima iz BiH koji je dvaput bježao policiji

| Autor: RTV HB
  • Image
    policija

Karlovačka policija osumnjičila je 24-godišnjaka da je u petak i subotu prevozio migrante iz Bosne i Hercegovine preko granice i u oba slučaja bježao, ali drugi put neuspješno.

Osumnjičeni krijumčar uhićen je u subotu ujutro na području Slunja. Policajci su ga svjetlosnim signalima nastojali zaustaviti dok je vozio kombi bosansko-hercegovačkih oznaka ali je iskočio iz vozila i nastavio bježati. No, policajci su ga sustigli, nakon čega je utvrdili da prevozi 16 migranata.

Ustanovljeno je da je riječ o istoj osobi koja je dan ranije na području Vojnića u noćnim satima prevozila 25 migranata. Tada se također nije htio zaustaviti pa je udario kombijem u policijsko vozilo, izašao iz vozila i nastavio bježati.

Karlovačka policija ranije je izvijestila da je prijavila deset osoba zbog sumnje u krijumčarenje 61 migranta koji su potom izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

U zaustavljanju i kontroliranju vozača koji su prevozili strane državljane sudjelovali su na području Karlovca, Slunja, Rakovice, Vojnića i Josipdola službenici Ravnateljstva policije, granične policije Cetingrad te carinici iz Službe mobilne jedinice.

Podjeli:

FacebookTwitterShare