Skip to main content

Zbog otkazivanja odvjetničke punomoći odgođena ročišta na suđenju za aferu "Dinamo 2"

| Autor: RTV HB
  • Image
    Mamic

Na osječkom Županijskom sudu odgođena su tri ovotjedna ročišta u suđenju braći Mamić i ostalima, koje Uskok tereti za izvlačenje novca iz NK Dinama u sklopu zločinačkog udruženja u aferi "Dinamo 2".

S obzirom da je optuženi poduzetnik Igor Krota, potkraj prošlog tjedna, otkazao punomoć dosadašnjem branitelju ovotjedne rasprave su odgođene kako bi mogao imenovati novog odvjetnika, a nova glavna rasprava zakazana je za 28. studenog, doznaje se u ponedjeljak na sudu.

U aferi "Dinamo 2" za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

U  optužnici, na skoro 700 stranica, Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine, ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između "Dinama" i više stranih tvrtki, iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača Dinamo oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnih 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Okrivljeni nogometni menadžer Nikky Arthur Vuksan se potkraj listopada nagodio s Uskokom pa je, temeljem sporazuma stranaka, osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na pet godina.

Vuksan je proglašen krivim zbog pomaganja u pokušaju zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, u sastavu zločinačkog udruženja, a prije sporazumne presude otkazao je punomoć svojoj dotadašnjoj odvjetnici Kseniji Vržini.

Podjeli:

FacebookTwitterShare