Skip to main content

Banjalučki Borac uz sudačke greške do naslova prvaka BiH

| Autor: RTV HB
  • Image
    borac facebook
    Foto:
    FK Borac/Facebook

 Nogometaši banjalučkog Borca osvojili su naslov prvaka Wwin lige Bosne i Hercegovine nakon velikih sudačkih propusta u dvoboju u kojem je Borcu, u pretposljednjem kolu protiv Igmana, dosuđen nepostojeći jedanaesterac te nije označeno očigledno zaleđe nakon kojeg je domaćin došao do slavlja 4-3.

Nakon pretposljednjeg 32. kola bosansko-hercegovačkog prvenstva Borac ima nedostižnih 78 bodova što je pet više od drugoplasiranog Zrinjskog iz Mostara koji tu razliku do kraja ne može dostići. Po okončanju susreta pobjednički pehar u Banja Luci nogometašima Borca je uručio predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

 

Susret prepun spornih odluka u Banja Luci sudila su trojica sudaca iz Republike Srpske, Aleksandar Njegomirović, Damir Lazić i Sreten Udovičić.

Prva sporna situacija na susretu bio je jedanaesterac za Borac kod vodstva Igmana 2-1. Napadač Borca Jovo Lukić je pao pokraj Amera Dupovca bez ikakvog kontakta i na poklon dobio jedanaesterac. Kod rezultata 3-3 gostujući igrač Mirsad Ramić postigao je pogodak za vodstvo Igmana, ali su ga suci poništili zbog zaleđa koje nije postojalo. Na kraju, pobjednički pogodak za Borac, za konačnih 4-3, postigao je Zoran Kvržić iz očiglednog zaleđa, no suci se nisu na to obazirali.

Borac je time po treći put osvojio naslov prvaka u svojoj povijesti. Rekorder je i dalje Zrinjski koji je osam puta bio pobjednik, a trofej prvaka je osvajao i posljednje dvije sezone u nizu.

Podjeli:

FacebookTwitterShare