Skip to main content

Čović danas u Mostaru pratio Davis Cup reprezentaciju BiH

| Autor: RTV HB
  • Image
    ČOVIĆ

Ovoga vikenda na terenima Teniskog kluba Mostar u Mostaru, igrali su se teniski mečevi prve svjetske grupe Davis Cup natjecanja, između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, uz nazočnost brojnig izaslanstva dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina vlasti u BiH pratili su danas u Mostaru mečeve Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Davis Cup međunarodno je tenisko natjecanje u muškoj kategoriji koje se održava u timskom formatu. Vodi ga Međunarodna teniska federacija (ITF), a svake godine se natječu timovi iz više od 140 zemalja. Organizatori ga opisuju kao "Svjetski kup u tenisu", a pobjednike nazivaju Svjetskim prvacima. Ovaj događaj značajan je za Bosnu i Hercegovinu ali i Grad Mostar koji je domaćin renomiranog natjecanja.

Na koncu, Njemačka je u duelu protiv BiH upisala uvjerljivu pobjedu. Davis Cup reprezentacija BiH u nastavku natjecanja će se boriti za opstanak u Prvoj svjetskog grupi, odnosno igrat će play off ove grupe.

Ždrijeb je planiran za 20. rujna 2023. godine, kada će bh. tenisači saznati narednog protivnika, a planirano je da se taj meč igra u veljači 2024. godine. 

Podjeli:

FacebookTwitterShare