Skip to main content

Jakirović: Ovo mi je sigurno jedna od dražih pobjeda

| Autor: RTV HB
  • Image
    Jakirović

Nogometaši zagrebačkog Dinama u četvrtak su svladali Betis u Sevilli s 1-0 te tako po prvi put u svojoj povijesti došli do pobjede gostujući u Španjolskoj u nekom od europskih natjecanja, a trener Sergej Jakirović je nakon tog uspjeha rekao da mu je ovo jedna od dražih pobjeda.

"Volim svaku pobjedu. Meni je stvarno svaka utakmica izrazito važna, pogotovo otkako sam u Dinamu. Svi koji vole Dinamo žele pobjede, što je sasvim normalno. Sigurno mi je ovo jedna od dražih pobjeda", rekao je trener Dinama u programu ArenaSport televizije nakon prve utakmice šesnaestine finala Konferencijske lige.

"Mislim da smo odigrali stvarno taktički zrelu utakmicu. Ovo je danas bio ispit zrelosti za nas. Dečki su stvarno odigrali jako dobro, bili smo disciplinirani, držali smo se plana igre. Nije bilo nimalo lagano. Betis je stvarno dobra ekipa. Ovo je samo prvo poluvrijeme. Vidjeli smo da možemo, to je najvažnije. Vidjeli smo da možemo imati posjed, da možemo kombinirati, da u nekim situacijama možemo biti još opasniji. Volio bih da još više šutiramo na gol. Imali smo nekoliko situacija, ali težili smo nekakvom proigravanju. minijaturama", analizirao je igru svoje momčadi Sergej Jakirović.

No, Dinamo i uzvratu čeka težak posao, a Jakirović očekuje još agresivniji Betis.

"Sigurno će morati više riskirati, ako žele proći. Mi ćemo se za to pripremiti, analizirati ovu utakmicu, vidjeti što možemo popraviti i, naravno, pred našom publikom pokušati napraviti još bolji rezultat i proći dalje."

Dinamovi igrači su zbog prosječnih igara u nastavku hrvatskog prvenstva bili pod velikim pritiskom pa su prilično emotivno doživjeli ovu pobjedu.

"Velike su emocije, velika pobjeda. Drago mi je da je, ne samo Hrvatska, nego cijeli taj prostor je vidio tko smo i što znači Dinamo na ovim prostorima. Drago mi je da smo, kad je najteže, još jednom pokazali karakter. Ništa nije gotovo, još treba odigrati 90 minuta, ovako pametnih. Nadam se prolazu", poručio je Dinamov dokapetan Stefan Ristovski te dodao:

"Odlična naša utakmica. Nije samo to što smo pobijedili, doista smo djelovali čvrsto, kad smo mogli prekidali smo njihove kontranapade. Bili smo spremni, bili smo živi i zabili smo na kraju iz penala."

Puno kilometara je u ovom dvoboju pretrčao Marko Bulat koji je obavio veliki posao u obrani, ali se priključivao i napadu.

"Velika večer za sve dinamovce i sve Hrvate koji vole Dinamo i navijaju za Dinamo. Stvarno smo dali maksimum, svaki atom snage, i mislim da se to vidjelo. Ovo je velika pobjeda za nas i stvarno smo presretni. Defenzivno smo stvarno odigrali fenomenalnu utakmicu i trkački smo se potrošili. Znali smo gdje oni prijete. Oni su vrhunska momčad, naravno da će ti stvoriti par šansi, ali muški smo odigrali. Stvarno smo ostavili srce na terenu", izjavio je Bulat te otkrio s kakvim je motivom momčad ušla u utakmicu:

"Imali smo motiv da sami sebi dokažemo da smo vrijedni. Htjeli smo se pokazati na ovako velikoj pozornici da smo vrijedna momčad. Na pola puta smo. Ne trebamo se veseliti, nije još ništa gotovo", zaključio je Dinamov veznjak.
 

Podjeli:

FacebookTwitterShare