Skip to main content

PSG na azijsku turneju odlazi bez Kyliana Mbappea

| Autor: RTV HB
  • Image
    lopta

Francuski nogometni prvak Paris St. Germain službeno je objavio popis igrača koje vodi na azijsku turneju uoči nove sezone, a na njemu nema najveće zvijezde pariškog kluba, 24-godišnjeg Kyliana Mbappea.

Cijelo ljeto traju nategnuti odnosi između kluba i ponajboljeg svjetskog nogometaša koji ne želi produljiti ugovor koji mu ističe u lipnju 2024. godine. PSG se ne želi dovesti u situaciju da Mbappe dočeka iduće ljeto u klubu jer će tada PSG napustiti kao slobodan nogometaš, bez odštete.

Njegovo izostavljanje s popisa je očiti znak PSG-a kako je spreman što prije prodati svoju zvijezdu, ali je upitno i kakve su namjere samog nogometaša. Od ranije je poznato da je madridski Real itekako zainteresiran za njegovo dovođenje, a po novome je aktualan i mogući odlazak u Saudijsku Arabiju.

Kada već u PSG-u na turneji po Aziji nema Kyliana ima njegovog mlađeg brata, 16-godišnjeg Ethana.

Karijeru je Kylian Mbappe počeo u Monacu, a u PSG je došao 2017. godine. Dosad je tijekom 149 prvenstvenih utakmica postigao čak 135 pogodaka za Parižane. U francuskoj reprezentaciji je bio svjetski prvak 2018. i doprvak četiri godine kasnije, a za nacionalnu momčad je u 70 nastupa postigao 40 golova.

 

Podjeli:

FacebookTwitterShare