Skip to main content

Lavrov se u UN-u obrušio na SAD

| Autor: RTV HB
  • Image
    Lavrov u UN-u
    Slika:
    Lavrov u UN-u

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u govoru pred Općom skupštinom UN-a obrušio se na Sjedinjene Američke Države i Zapad da brane vlastite interese u međunarodnom poretku koji iščezava.

- SAD i njihov podređeni zapadni kolektiv nastavljaju raspirivati sukobe koji dijele čovječanstvo na neprijateljske blokove, čime ometaju postizanje općih ciljeva. Čine sve što mogu kako bi spriječili stvaranje pravog multipolarnog svjetskog poretka te pokušavaju natjerati svijet da igra prema njihovim vlastitim sebičnim pravilima, kazao je, između ostalog Sergej Lavrov. 
Rekao ja da mirovni plan koji je predložila Ukrajina "nije realan" te da će sukob biti riješen na bojnom polju ako Kijev i njegovi saveznici ostanu pri tom stajalištu.

- To je potpuno neizvedivo. Nije realno i svi to razumiju, ali istodobno kažu da je to jedina osnova za pregovore, rekao je Lavrov o mirovnom planu u 10 točaka koji promovira Kijev.

Rekao je da će sukob biti riješen na bojnom polju ako Kijev i njegovi zapadni saveznici ostanu pri tom stajalištu. Dodao je da posljednji prijedlozi UN-a za oživljavanje izvoznog koridora za ukrajinske poljoprivredne proizvode "jednostavno nisu realni".

Podjeli:

FacebookTwitterShare