Skip to main content

Policajac ubijen u pucnjavi na sjeveru Kosova

| Autor: RTV HB
  • Image
    kurti

Jedan je kosovski policajac ubijen, a drugi ranjen u pucnjavi u selu na sjeveru Kosova rano u nedjelju, rekao je premijer Albin Kurti.

- U ovom trenutku pucnjava vatrenim oružjem različitog kalibra usmjerena protiv naše policije i dalje traje, naveo je Kurti u objavi na društvenoj mreži Facebook, opisavši incident kao teroristički čin. Napadači su profesionalci koji nose maske i teško su naoružani, dodao je.
Napetosti su velike na Kosovu nakon sukoba u svibnju u kojima je ozlijeđeno više od 90 pripadnika mirovnih snaga NATO-a i 50 srpskih prosvjednika na sjeveru Kosova.

Novi krug pregovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, održan prošli tjedan pod okriljem Europske unije, nije donio napredak.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell optužio je premijera Kurtija da nije spreman prihvatiti kompromisni prijedlog o tome kako pristupiti provedbi sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom iz veljače i ožujka ove godine, o uspostavi zajednice općina sa srpskom većinom na sjeveru Kosova.

Podjeli:

FacebookTwitterShare