Skip to main content

Uragan Idalia uzrokovao dva smrtna slučaja na Floridi

| Autor: RTV HB
  • Image
    Uragan

Uragan Idalia oslabio je u srijedu sa uragana kategorije 4 na tropsku oluju, a uzrokovao je najmanje dva smrtna slučaja na Floridi i još jedan u   Georgiji  prenosi UPI.


Stalni vjetar je puhao brzinom do 125 milja na sat sa jakom kišom i poplavama koje su oštetile veći dio regije Big Bend na Floridi, gdje je Idalia stigla ranije u srijedu.

Upozorenja o tropskoj oluji ostala su na snazi ​​za sjeveroistočnu Floridu, Džordžiju, Južnu Karolinu i Sjevernu Karolinu do srijede navečer.

U  Georgiji  je guverner Brian Kemp upozorio je stanovnike da "budu na sigurnom dok oluja prolazi" i obećao da državni dužnosnici rade danonoćno kako bi pomogli onima koji su pogođeni Idaliom.

Sjeverno od Džordžije, službenici za hitne slučajeve u Južnoj Karolini upozorili su stanovnike da ostanu u zatvorenom naredna 24 sata, javio je NBC News.

Južna Karolina se priprema za poplave i mogućnost tornada u većem dijelu države, uz upozorenje o tornadu u Charlestonu. Očekuje se da će plima u kombinaciji s olujnim udarom poplaviti ulice u nekim gradovima koji se još oporavljaju od prošlogodišnjeg uragana Ian.

- Uskoro ćemo početi primati tropske olujne vjetrove unutar okruga - rekao je za NBC News Joe Coates, direktor za hitne slučajeve okruga Charleston.

Podjeli:

FacebookTwitterShare