Skip to main content

Čović s ministrom Pentzom razgovarao o europskom putu BiH i suradnji s Njemačkom

| Autor: RTV HB
  • Image
    ČOVIC MANFRED

- Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH održao sastanak s Manfredom Pentzom, ministrom za savezne i europske poslove, međunarodne poslove i dekarbonizaciju Hessena.

Na sastanku se razgovaralo o europskom putu Bosne i Hercegovine, reformskim prioritetima, aktualnoj političkoj situaciji te suradnji između Njemačke i BiH. Dužnosnici su također raspravljali o gospodarskoj razmjeni i sigurnosnoj situaciji, kao i suradnji u očuvanju istaknutih povijesnih činjenica.

Čović je istaknuo kako su europski put, stabilnost i napredak BiH prioriteti rada, naglašavajući važnost ubrzavanja reformskih procesa i početka pregovora. Posebno je naglasio važnost žurnog donošenja Proračuna na razini BiH i sudjelovanja u Planu rasta za Zapadni Balkan, kao i nužnost stabilnog unutarnjeg dijaloga te donošenja domaćih rješenja za postojeće izazove.

Image
COVIC

Ministar Pentz naglasio je da je ovaj posjet Bosni i Hercegovini omogućio dobivanje cjelovitog dojma o zemlji, što je posebno važno za utvrđivanje područja u kojima Njemačka može pružiti podršku BiH. Istaknuo je važnost ostvarivanja još uže suradnje na putu prema europskim integracijama BiH te pojednostavljenja pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo odnosima između BiH i Njemačke, naglašavajući potpunu predanost europskom putu, integracijama i općem razvoju BiH.

Sastanku su, osim Čovića i Pentza, nazočili i glavni tajnik HDZ-a BiH Goran Božić, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, ravnateljica državnog ureda za europske i međunarodne poslove Hessena Ute Stettner te članica državnog ureda za međunarodne poslove Hessena Rebecca Kleinschmidt.

Podjeli:

FacebookTwitterShare