Skip to main content

Dodik očekuje dvotrećinsku većinu za usvajanje Deklaracije sa Svesrpskog sabora

| Autor: RTV HB
  • Image
    D

 - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja Deklaracije sa Svesrpskog sabora u Beogradu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik je naglasio da bi nakon toga Vlada Republike Srpske trebala izraditi operativni plan za realizaciju svih točaka Deklaracije. "To je jedan od najsveobuhvatnijih i najozbiljnijih političkih dokumenata srpskog naroda u posljednjem stpljeću", kazao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Pojasnio je da su neki predstavnici oporbe zlonamjerno tumačili određene odredbe Deklaracije te dodao da Republika Srpska nije ukinula 9. siječnja kao Dan Republike Srpske, već je samo pridodala Dan državnosti, 15. veljače.

"Republika Srpska je država i tako će se kretati putem stabilizacije", poručio je Dodik, dodajući da je nevažno kako će mediji ili oporba tumačiti Deklaraciju. "Ponosan sam što sam bio dio tima koji je izradio ovu Deklaraciju", istaknuo je Dodik.

Osvrćući se na tvrdnje oporbe da se ukida 9. siječnja, Dodik je rekao da je svaka priča o tome suvišna. "Jasno piše u Deklaraciji da se 9. siječnja obilježava i nitko ga nije ukinuo", naglasio je Dodik.

Dodao je da laž ne može biti politika i da će takvi pokušaji propasti, te izrazio razočaranje zbog onih koji na takav način pokušavaju uvjeriti javnost u neistine.

"Tko je ukinuo nešto? Da bi se nešto ukinulo, mora se ići pred parlament i ukinuti Zakon o Danu Republike, a to se neće dogoditi", zaključio je Dodik.

Napomenuo je da oporbeni predstavnici ne razumiju procese i da politička priopćenja za SDS i PDP pišu vlasnici pojedinih medija, prenosi Srna.

Podjeli:

FacebookTwitterShare