Skip to main content

Filipović: Nadomak smo pregovaračkog procesa za BiH

| Autor: RTV HB
  • Image
    darijana katic filipovic

- Politički predstavnici stranaka koje čine vlast na državnoj razini, odnosno radne skupine intenzivno rade na finalizaciji prijedloga tri zakona. To su Zakon o sudu, Izborni zakon i Zakon o sprječavanju sukoba interesa, kazala je za Dnevni avaz Darijana Filipović, članica radne skupine, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH.

Napomenula je da je to u skladu sa zaključcima s posljednjeg sastanka predsjednika političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu te da su zapravo radne skupine zadužene da u vezi s ta tri zakona naprave dodatne usuglašavanja kako bi pokušale iznaći rješenja za sve ono što je ostalo sporno u zakonima.

- Postoji zajednička ambicija da se dogovore zakoni koji su preostali u procesu ispunjavanja uvjeta za napredak u integracijskim procesima Bosne i Hercegovine. Usvajanjem ovih zakona u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH takva ambicija bi bila prepoznata u vidu otvaranja pregovaračkog procesa za BiH, što bi bio ogroman iskorak. Nadomak smo njega i to nam treba biti nit vodilja u ovom tjednu - kazala je Filipović za Avaz.

Kako prenosi ovaj list, u petak je moguća žurna sjednica Doma naroda PSBiH kako bi se usvojio zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.
 

Podjeli:

FacebookTwitterShare