Skip to main content

Hadžiabdić: SIP-u BiH doznačeno više od sedam milijuna KM za provođenje izbora

| Autor: RTV HB
  • Image
    cik bih

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić danas je u Sarajevu izjavila novinarima da je problem vezan za financiranje izbora riješen jučer popodne, zahvaljujući odluci Ministarstva financija i riznice BiH i njihovoj odluci o privremenom financiranju.

- Tom odlukom je SIP-u BiH doznačen iznos od više od sedam milijuna KM, koliko smo mi i tražili za provođenje izbora. Ali, osim toga, s obzirom na to da je izmjenama i dopunama Izbornog zakona u nadležnost SIP-a BiH stavljeno dosta novih aktivnosti, pa i testiranje i provedba određenih pilot - projekata u vezi s izbornim tehnologijama, mi ćemo morati tražiti dodatna sredstva - navela je Hadžiabdić.

Kazala je kako izborne pripreme za predstojeće lokalne izbore u BiH teku dobro, te da je plan SIP-a BiH da najkasnije do 9. svibnja raspišu izbore.

- To je posljednji dan jer se izbori moraju raspisati 150 dana prije dana izbora. Sve ćemo učiniti da 6. listopada birači u BiH izađu na lokalne izbore i da sve bude spremno - kazala je Hadžiabdić.

Napomenula je da danas stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji je nametnuo visoki predstavnik.

Podjeli:

FacebookTwitterShare