Skip to main content

Ministarstva obrane Hrvatske i BiH nastavljaju bilateralnu vojnu suradnju

| Autor: RTV HB
  • Image
    mo bih
    Foto:
    MO BIH

Ministarstva obrane Hrvatske i BiH nastavljaju bilateralnu vojnu suradnju, a godišnji plan za 2024. godinu koji to precizira u srijedu su u Sarajevu potpisali hrvatski vojni izaslanik brigadir Davor Kralj i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, priopćilo je ministarstva obrane BiH.

Potpisivanjem plana bilateralno-vojne suradnje za 2024. godinu, kako je istaknuto, nastavlja se uspješna dugogodišnja suradnja između ministarstava obrane Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Šajinović je tom prigodom kazao kako su u BiH zahvalni na pomoći koju pruža Hrvatska na vojnom planu istaknuvši da je ovogodišnji plan među najopsežnijima do sada.

Hrvatska već godinama potiče napore NATO-a i Europske unije u pružanju potpore BiH u jačanju otpornosti u okviru Europskog instrumenta za mir, čime se jačaju kapaciteti oružanih snaga BiH i njihova osposobljenost. Hrvatska također nastavlja suradnju s BiH u razmjeni informacija u upravljanju kriznim stanjima.

Dosadašnji planovi odnosili su se na uspostavu redovitih sastanaka čelnika MORH-a i Hrvatske vojske s kolegama iz BiH kao i na prijenos iskustava koje Hrvatska ima u prilagodbi svog obrambenog sustava u pristupanju euroatlantskim integracijama te na školovanje vojnika i časnika iz BiH na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski". 

Podjeli:

FacebookTwitterShare