Skip to main content

Mladi tamburaši iz Mostara osvojili posebno priznanje na Svjetskom tamburica festu

| Autor: RTV HB
  • Image
    tamburaši mostar

Sastav mladih glazbenika Tamburaškog orkestra Mostar "Herceg" osvojio je specijalno priznanje za umjetnički izraz na natjecanju tamburaških orkestara u sklopu Svjetskog tamburica festa koji je protekloga vikenda održan u Novom Sadu.

"Obradovao nas je poziv organizatora da naš mladi sastav sudjeluje na ovom izuzetno značajnom festivalu tamburaške glazbe. Sretni smo što smo imali priliku svirati uz renomirane orkestre iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije i Srbije. Drago nam je da je nastup nagrađen iskrenim pljeskom te da su njegov kvalitetu prepoznali i članovi stručnog žirija koji su nam dodijelili vrijedno priznanje", kazao je David Čule, član tamburaškog sastava "Herceg".

"Raduje nas uspjeh naših mladih glazbenika koji su nositelji očuvanja dugogodišnje tamburaške tradicije na našim prostorima. Njihovo muziciranje publika u Mostaru moći će čuti na koncertu kojega pripremamo u utorak, 26. rujna, u parku Zrinjevac", rekao je Davor Kožul, voditelj Tamburaškog orkestra Mostar.

Naime, Tamburaški orkestar Mostar s mladim mostarskim glazbenicima priređuje mini-festival "Glazba za sve" koji će, uz koncert moderne, klasične i tradicionalne glazbe, ponuditi brojne edukativno-glazbene sadržaje s puno iznenađenja za djecu, mlade i one nešto starije. Mini-festival održava se u sklopu projekta Mostar - Prostori k

Podjeli:

FacebookTwitterShare