Skip to main content

Raspisan natječaj za književnu nagradu Petar Miloš

| Autor: RTV HB
  • Image
    5ar Miloš

- Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) u suradnji s Kulturno-informativnim centrom (KIC) Tomislavgrad raspisuje "Natječaj za književnu Nagradu Petar Miloš" koja se dodjeljuje za kratku priču.

Autor se može natjecati samo jednom pričom dužine do 10.000 znakova (uključujući i bjeline). Priče ranije objavljene u bilo kojem obliku (tisak, internet, audiozapis...) neće biti uzete u obzir za nagradu, priopćeno je iz Društva.

Priču, potpisanu šifrom, treba poslati na email adresu "[email protected]", uz privitak u kojem navesti: ime i prezime autora, adresu, e-adresu, broj telefona/mobitela i kratku biografiju.

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne imenovat će povjerenstvo sastavljeno od književnika i/ili književnih kritičara, koje će izabrati tri najbolje priče čiji će autori, pored plakete, biti novčano nagrađeni.

Dodjela nagrada bit će na Danima Petra Miloša u Tomislavgradu krajem kolovoza 2024. godine, a nagrađene priče bit će objavljene u Osvitu, časopisu DHK-a HB za književnost, kulturu i društvene teme.

Natječaj je otvoren 30 dana od dana objave.
 

Podjeli:

FacebookTwitterShare