Skip to main content

U Ljubuškom obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke

| Autor: RTV HB
 • Image
  županija zapadnoherecegovačka1
  Foto:
  FENA
 • Image
  žzh 11
  Foto:
  FENA
 • Image
  ŽZH
  Foto:
  Foto: FENA

Polaganjem vijenaca na Trgu dr. Franje Tuđmana te svečanom sjednicom Skupštine Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) u Ljubuškom je proslavljen Dan ŽZH, koji se, inače, obilježava 18. studenoga.

- Danas proslavljamo Dan Županije Zapadnohercegovačke, dan je to kada slavimo, ali i kada se sjećamo žrtve hrvatskog naroda, tako da su osjećaji pomiješani. Mi ćemo ga obilježavati dok nas god bude na ovim prostorima. Naši ljudi su pokazali, posebno uspostavljanjem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, mudrost, jakost i odlučnost da očuvaju svoj narod na ovim prostorima i mi to obilježavamo - kazao je predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

Image
ŽZH 2
Foto: FENA

Dodao je kako braniteljska žrtva obvezuje sve stanovnike Županije Zapadnohercegovačke da daju sve od sebe kako bi opravdali tu žrtvu.

Predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović osvrnu se na stanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj, istaknuvši kako su aktualnoj vladi iznimno bitna dva strateška cilja, a to su razvoj gospodarstva i socijalni programi.

Image
predrag čović
Foto:
Foto: Fena

- Mi i dalje radimo i razmišljamo o poticajnim mjerama za mlade ljude te za obitelji s više djece. Na zadnjoj sjednici Skupštine bilo je govora o ukidanju poreza na prvu nekretninu, moram reći da je to relativno zanemarivi iznos i mi bi ga se lako možemo odreći, ali pitanje je je li to prava mjera. Mislim da ima puno boljih načina kako da se potakne mlade ljude da ostvare svoje interese u vidu stambenog zbrinjavanja, ne samo kupovinom stanova, nego i razvojem sela, obnovi ruralnog područja, obiteljskih imanja i ostaloga. Mislim da su to puno bolje mjere – poručio je Predrag Čović.

Image
policija žzh
Foto: FENA

Podjeli:

FacebookTwitterShare