Skip to main content

U Mostaru održan Održan okrugli stol povodom devedesetoga rođendana Veselka Koromana

| Autor: RTV HB
  • Image
    vk12

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je okrugli stol povodom devedesetoga rođendana Veselka Koromana u organizaciji studija Hrvatskoga jezika i književnosti.

Pročelnica studija Hrvatskoga jezika i književnosti prof. dr. sc. Mirna Brkić Vučina je kazala kako su studenti spoznali neke nove činjenice o književnom djelu Veselka Koromana. „Naš studij godinama obilježava važne datume vezane za hrvatski jezik, književnost u kulturu Hrvata u BiH te na taj način čuvamo identitet Hrvata u BiH.

Image
vk1

Okupljenima se obratio Veselko Koroman, zahvalio se na obilježavanju devedesetoga rođendana te je izrekao i jednu svoju pjesmu.

U programu su sudjelovali Željko Ivanković, prof. dr. Marina Kljajo-Radić, prof. dr. Antun Lučić, prof. dr. Perina Meić, prof. dr. Miroslav Palameta, prof. dr. Jela Sabljić-Vujica, Ivan Vukoja i Studentski sveučilišni teatar.

Image
vk13
Veselko Koroman 

Veselko Koroman, hrvatski književnik, piše refleksivne pjesme, jezgrovita, katkad hermetična izraza, pjesničke proze, književne kritike, eseje, putopise te se bavi istraživanjem hrvatske književne baštine u BiH, priopćeno je s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. 

Podjeli:

FacebookTwitterShare