Skip to main content

Zamjenik ministra obrane Galić razgovarao s ambasadorom Irske o vojnoj saradnji

| Autor: RTV HB
  • Image
    Galic

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Slaven Galić primio je danas Adriana Farrella, nerezidentnog ambasadora Republike Irske za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Ljubljani, priopćilo je Ministarstvo obrane BiH.

Galić je zahvalio za posjetu ambasadoru Farrellu i prilici za razgovor o aktualnim temama. Iako do sada ministarstva obrane dviju zemalja nisu imala potpisanih sporazuma ni protokola o vojnoj suradnji, Galić je pozdravio uspostavljanje bilateralnih odnosa na osnovu prijedloga plana bilateralne vojne suradnje, koji se sastoji od aktivnosti vezanih za suradnju sa Centrom za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) Oružanih snaga BiH.

Povodom toga, sugovornici su izrazili nadu da će navedeni plan u ovoj godini biti realiziran te u budućnosti proširen na ostala polja suradnje.

- Ministarstvo obrane BiH predano radi na ostvarivanju vanjskopolitičkih ciljeva BiH po pitanju ispunjavanja uvjeta za pridruživanje EU i NATO - rekao je Galić. Također je istakao da u pogledu globalnih i regionalnih sigurnosnih izazova i prijetnji, koji utiču na sigurnosnu situaciju i na zapadnom Balkanu, ubrzano članstvo u euroatlantsku zajednicu bi bio adekvatan odgovor za premašivanje sigurnosnih prijetnji.

Ambasador Farrell je posebno istakao kako su spremni pomoći u bilo kojem području kad je riječ o obrani i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine

Podjeli:

FacebookTwitterShare