Skip to main content

Zvonko Milas odao počast poginulim braniteljima u Odžaku i Županiji Posavskoj

| Autor: RTV HB
  • Image
    Zvonko Milas

Zvonko Milas, nositelj liste HDZa za XI. izbornu jedinicu s kandidatima odao počast poginulim braniteljima u Odžaku i Županiji Posavskoj

„Njihova žrtva nije bila uzaludna, uspjeli su obraniti i osloboditi ovaj prostor i ispisati povijesne stranice domoljubljem i ponosom, a njihova hrabrost, srčanost i požrtvovnost trajno su nadahnuće za sve nas - njegovanje kulture sjećanja na Domovinski rat i žrtve koje su položene, daje nam snagu i u svim izazovima s kojima se danas, kao narod, suočavamo“ – poručio je Zvonko Milas

Danas, 3. travnja, polaganjem vijenaca, u sklopu obilježavanja Dana HVO-a,  kod spomen obilježja poginulim braniteljima 102. brigade HVO-a započeo je posjet Zvonka Milasa, nositelja liste HDZa za XI. izbornu jedinicu s kandidatima Odžaku i Županiji posavskoj.

"Odali smo počast poginulim pripadnicima 102. brigade HVO-a, kroz koju je prošlo preko 3200 ljudi, poginulo je njih 145, no njihova žrtva nije bila uzaludna. Gotovo nenaoružani u početku, uspjeli su obraniti i osloboditi ovaj prostor i ispisati povijesne stranice domoljubljem i ponosom.  Njihova hrabrost, srčanost i požrtvovnost trajno su nadahnuće za sve nas i zalog za buduće naraštaje Hrvata ovog kraja." -poručio je Milas koji je naglasio kako obilježavanjem važnih obljetnica i datuma iz naše povijesti, njegovanjem kulture sjećanja na Domovinski rat i žrtve koje su položene, daju snagu i u svim izazovima s kojima se danas, kao narod, suočavamo.

"Napokon, zahvaljujući hrvatskoj vladi,  sustavnoj suradnji i koordinaciji i s braniteljskim udrugama Hrvata iz BIH, pripadnici HVO-a i članovi njihovih obitelji ostvaruju ista prava kao i branitelji iz Republike Hrvatske." - poručili su predstavnici braniteljskih udruga iz Posavine s kojima su se Milas i kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice susreli tijekom posjeta Spomen sobi 104. Brigade HVO Domaljevac-Šamac, koja je imala oko 2000 pripadnika, njih oko 700 ranjenih, dok je 158 pripadnika dalo svoje živote u obrani rodne grude, a opremanje i otvorenje Spomen sobe 104. brigade pomogla je Vlada Republike Hrvatske. Milas i kandidati posjetili su danas i Spomen sobu 106. brigade HVO-a u Orašju, koja je nastala kao znak trajnog sjećanja na brigadu kroz koju je prošlo 5500  branitelja, od kojih je njih preko tisuću ranjeno, a 271 branitelj položio je svoj život za obranu svog doma i  Posavine.

Molimo objavu ovog priopćenja,  uz koje u nastavku dostavljamo poveznicu s fotografijama https://we.tl/t-zgTilIWJ3Y.

Pozivamo vas da  DANAS, 3. travnja 2024. u Hotelu Navis Orašje s početkom u 19 sati pratite predstavljanje programa i kandidata s liste Hrvatske demokratske zajednice za XI. Izbornu jedinicu na Izborima za zastupnike u Hrvatski sabor 2024.   

Podjeli:

FacebookTwitterShare