Skip to main content

Dalić: Ružan poraz, nismo dobro izgledali

| Autor: RTV HB
  • Image
    Dalic

Lako smo primali golove i nikako se nismo mogli vratiti u utakmicu, izjavio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nakon startnog poraza 0-3 protiv Španjolske u skupini B Europskog prvenstva.

„Nismo izgledali dobro, a Španjolcima moramo čestitati. Težak je ovo poraz, ali i zaslužen, jer nismo bili na razini. Odigrali smo bez energije i agresivnosti, pogotovo na početku utakmice. Kasnije smo se posložili, imali smo i posjed, nekakvu igru, ali je potom uslijedio prvi pogodak. I dogodio se nakon naše netipične pogreške, kod našeg otvaranja“, komentirao je izbornik Hrvatske Dalić.

„Ono što je najgore u svemu je što smo kod 0-2 primili i treći pogodak, nakon prekida. To je bio samo odraz naše dekoncentracije. Stajali smo predaleko od igrača, ono što nismo radili u ove dvije pripremne utakmice prije EURA. Dali smo Španjolcima puno vremena i prostora, a to se kažnjava. Ružan je ovo poraz, djelovali smo nemoćno“, dodao je Dalić.

Potom je izbornik opisao izmjene tijekom drugog poluvremena koje je napravio.

„Htjeli smo ubaciti Perišića da ga vidimo u jednoj takvoj jakoj utakmici. Što može i da ga pripremimo za dalje. Modrića i Kovačića smo izvadili iz igre da ih odmorimo za dalje, u tom trenutku je ova prva utakmica već bila izgubljena. Šteta, lako smo primali golove i nikako se nismo mogli vratiti u susret premda smo imali svojih prilika. Dalje imamo još dvije utakmice, fokus selimo na Albaniju i Italiju te moramo tražiti pobjede“, završio je hrvatski izbornik.

Podjeli:

FacebookTwitterShare