Skip to main content

Schroder odveo Njemačku do naslova svjetskih prvaka

| Autor: RTV HB
  • Image
    Schroder

Njemačka je postala svjetski košarkaši prvak nakon što su izabranici Gordiea Herberta u finalnom susretu pobijedili Srbiju 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20).

U izjednačenom prvom poluvremenu momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a najveću razliku u tom razdoblju igre imali su Srbi u nekoliko navrata - plus pet. Ipak, do kraja druge četvrtine Nijemci su uspjeli stići zaostatak i na odmor se otišlo pri rezultatu 47:47.

Igrala se jača obrana u trećoj četvrtini, stao je šut srpske reprezentacije i Nijemci do kraja te četvrtine odlaze na plus 12 (69:57).

U neizvjesnoj završnici uspjela je Srbija 81 sekundu prije kraja doći na tri poena zaostatka (78:75), imao je zatim Marko Gudurić šut za izjednačenje, ali nije pogodio tricu.

Na drugoj strani Dennis Schroder položio je 21 sekundu prije kraja za vodstvo 81:77, Aleksa Avramović nakon toga je promašio šut za tri, a Schroder je s ubačena dva slobodna bacanja postavio konačnih 83:77.

Schroder je s 28 poena bio prvi strijelac u njemačkim redovima, Franz Wagner ubacio je 19, a Johannes Voigtmann 12 poena.

U srpskoj reprezentaciji Avramović je ubacio 21 poen, a Bogdan Bogdanović 17, od toga samo 2 poena u drugom poluvremenu.

Njemačka je tako u Manili došla do svog prvog naslova svjetskog prvaka, dok je Srbija kao samostalna država igrala svoje drugo finale, ali su doživjeli istu sudbinu kao 2014. godine kada je u Madridu naslov svjetskih prvaka osvojila reprezentacija SAD-a.

Podjeli:

FacebookTwitterShare