Skip to main content

Bečka policija objavila nove slike: Rođaci su rekli da je na snimci Danka

| Autor: RTV HB
  • Image
    danka

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić, koja je 26. ožujka nestala kod Bora, vjerojatno je uočena na tramvajskoj stanici u Beču, objavila je bečka policija. Djevojčica iz Srbije identificirana je na videu koji je snimio svjedok, objavila je policija u srijedu.

"Nakon što su rođaci djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerojatno riječ o nestaloj curici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužitelja", priopćeno je.

Policija je objavila i nove fotografije na kojima se vidi djevojčica u društvu dviju žena, prenosi Jutarnji list.

Iz austrijske policije apeliraju na sve građane koji su vidjeli dvije žene sa snimke da odmah kontaktiraju policiju.

Kako je u utorak potvrdila bečka policija, srpskim vlastima u subotu se javio jedan Srbin koji živi i radi u Beču. Oko 20 sati on je u austrijskoj prijestolnici primijetio maleno dijete na tramvajskoj stanici Schottenring. Bilo je u društvu dviju odraslih žena.

Muškarac je vidio veliku sličnost između djevojčice i Danke koja je nestala u Srbiji te je odmah snimio dijete i dvije žene koje su bile s njom. Potom je snimke dao vlastima radi daljnje istrage.

Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za djevojčicom traga i za ženama sa snimke za koje se sumnja da su državljanke Rumunjske.

Podsjetimo, srpska policija u noći na nedjelju dobila je mail iz Beča u kojem srpski državljanin navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je svjedočio.

Naime, Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču, prijavio 30. ožujka da je na autobusnoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja, navodno, nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za Dankom Ilić (2) prije tjedan dana. Na snazi je žuta potraga, koja se raspisuje u slučaju potrage za nestalim osobama ili zbog identifikacije osobe koja se ne može samoidentificirati.

Podjeli:

FacebookTwitterShare