Skip to main content

IDF: Hamas prisiljavao osmogodišnju Elu Elyakim na snimanje propagandnog videa

| Autor: RTV HB
  • Image
    izraelka
    Foto:
    Ela Elyakim sa svojom 15-godišnjom sestrom koje je oteo Hamas

 - Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su kako su tijekom operacija u Pojasu Gaze pronašle snimke koje su teroristi Hamasa koristili za psihološki teror. Među njima je i snimka osmogodišnje Ele Elyakim, koja je oteta iz kuće svog oca u Nahal Ozu 7. listopada.

U videu koji je danas prvi put javno objavljen, Ela Elyakim se vidi kako je prisiljena čitati sa skripte, mijenjati odjeću i ponavljati snimanje nekoliko puta. Snimka je pronađena od strane IDF trupa u Gazi, a Hamas je namjeravao koristiti video u svrhu psihološkog terora.

 

 

Obitelj Elyakim zatražila je od IDF-a da podijeli video sa svijetom kako bi razotkrili Hamasov teror i okrutnost. "Naša srca su uz Elu, njezinu obitelj i sve obitelji talaca," izjavio je glasnogovornik IDF-a, kontraadmiral Daniel Hagari.

Ela Elyakim je oslobođena zajedno sa svojom 15-godišnjom sestrom Dafnom tijekom sporazuma o oslobađanju talaca. Nakon otpuštanja, Ela je ispričala kako su je teroristi prisilili na snimanje propagandnog videa, što je dodatno potreslo njezinu obitelj.

Izraelske obrambene snage nastavit će s naporima za povratak svih talaca kući.

Podjeli:

FacebookTwitterShare