Skip to main content

Iran lansirao desetke dronova na Izrael

| Autor: RTV HB
  • Image
    Napad sro. Ovima
    Slika:
    Screenshot/X

- Iran je pokrenuo napad bespilotnim letjelicama sa svog teritorija prema Izraelu, rekao je u subotu navečer glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga Daniel Hagari a prenosi agencija dpa.

Izraelski Channel 12 TV izvijestio je prije Hagarijeve izjave da je Iran lansirao desetke bespilotnih letjelica na mete u Izraelu i da se očekuje da će njihov let trajati satima, prenosi Hina. 

 

 

Stručnjak s kojim je televizija razgovarala, umirovljeni general Amos Yadlin, rekao je da su dronovi opremljeni s po 20 kilograma eksploziva i da je izraelska protuzračna obrana spremna oboriti ih.

Nekoliko dronova viđeno je kako lete iz smjera Irana iznad iračke pokrajine Sulajmanijah, rekla su Reutersu u subotu tri sigurnosna izvora.

 

 

U međuvremenu je Jordan privremeno zatvorio svoj zračni prostor navodeći regionalni rizik, navodi se u izvješću privatnog televizijskog kanala Roya News koji s epozvao na službe civilnog zrakoplovstva.

Jordan, koji graniči s Izraelom, zatvara svoj zračni prostor za sve letove od 23 sata "u svjetlu eskalirajućih rizika u regiji i nakon procjene rizika".

Irak je također zatvorio zračni prostor.

Vojne napetosti na Bliskom istoku značajno su porasle nakon navodnog izraelskog zračnog napada na kompleks iranskog veleposlanstva u sirijskom glavnom gradu Damasku početkom travnja, u kojem su ubijena dva brigadna generala. Državni vrh u Teheranu zaprijetio je osvetom.

Podjeli:

FacebookTwitterShare