Skip to main content

Tučnjava u talijanskom parlamentu zbog zakona o regionalnoj autonomiji

| Autor: RTV HB
  • Image
    Pringscreen
    Foto:
    Printscreen

Oporbeni zastupnik morao je u srijedu u kolicima biti izveden iz talijanskog parlamenta nakon svađe i tuče tijekom rasprave o većoj autonomiji regija.

Leonarda Donna iz populističkog Pokreta pet zvijezda odgurivali su i na pod oborili drugi zastupnici u kaotičnim scenama u donjem domu parlamenta, izvijestili su talijanski mediji.

Rasprava se vodila o zakonu o tzv.diferenciranoj autonomiji regija koji je predložila desna vlada premijerke Giorgije Meloni. Zakon daje regijama veće ovlasti, čemu se oporba protivi, prenosi Hina. 

 

Kada se o tome prije mjesec dana raspravljalo u senatu, bilo je verbalnih okršaja među zastupnicima. No, sada su oporbeni parlamentarci iz zastupničkog doma vijorili talijanskim zastavama i zapjevali himnu.

Kada je Donno pokušao dati zastavu ministru regionalne uprave, nekoliko zastupnika pohitalo je prema njemu i počelo je naguravanje, pokazuju video snimke.

Ostalo je nejasno je li Donno pao sam ili od udaraca, a predsjednik doma je prekinuo sjednicu i najavio da će o eventualnim mjerama odlučiti kada pregleda snimke.

Govoreći za televiziju La7, Donno je rekao da je u bolnici i da čeka da ga pregledaju liječnici nakon što je "primio dosta udaraca".

"Ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo u zastupničkom domu. Još uvijek ne vjerujem", rekao je Donno.

Podjeli:

FacebookTwitterShare