Skip to main content

Još jedan uspjeh Šahovskog kluba Brotnjo: Pet Brotnjaka na državnom prvenstvu u Sarajevu

| Autor: RTV HB
  • Image
    sah1

Šahovski klub Brotnjo iz godine u godinu bilježi vrhunske rezultate. Članovi kluba već tradicionalno postižu zapažene rezultate na turnirima i natjecanjima širom BiH. Tako je bilo i u Neumu gdje je nedavno održano 22. kadetsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne za 2024. godinu, te 24.juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizator turnira bio je Šahovski savez Herceg Bosne, a domaćin, već tradicionalno, hotel “Zenit”. Pobjednici po kategorijama su osvojili titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stekli su pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu BiH. Čak petero članova šk Brotnjo svojim su odličnim rezultatima stekli pravo nastupa na 24. kadetskom i juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje će se održati u Sarajevu od 23.-26. svibnja 2024. godine.

Image
sah 2

Ana Ostojić, Mihaela Buntić i Ivan Ćorić su osvojili titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg Bosne u svojim kategorijama. Ivan Anđelo Jerković osvojio je drugo a Luka Bevanda treće mjesto. Za Šahovski Klub Brotnjo, još su nastupili Marko Grbavac, Ante Rotim i Stipe Čuvalo. Ana Ostojić i Mihaela Buntić osvojile su 17. KUP natjecanje za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Dragan Prskalo, direktor kluba je gostujući na našem Radiju govorio o uspjesima kluba i budućim izazovima. S njim je razgovarala Valerija Ćorić.

Audio file

Podjeli:

FacebookTwitterShare