Skip to main content

Učenici Srednje škole Neum posjetili Filozofski fakultet SUM-a

| Autor: RTV HB
  • Image
    Neum učenici

Učenici Srednje škole Neum posjetili su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru gdje su im predstavljeni studijski programi koji se izvode na Fakultetu.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Marko Odak i asistentica na studiju Informacijskih znanosti Matea Lovrić objasnili su mogućnosti studiranja na Fakultetu te su predstavili 17 studijskih skupina. Prodekan Odak je kazao da se maturanti na ovaj način upoznaju s okruženjem koje ih ubrzo očekuje.

Srednjoškolci su Fakultet posjetili u pratnji profesorice Marijane Džono koja je kazala kako je učenicima važno što su se upoznali sa studijskim programima koji se izvode na Fakultetu.

Predsjednik Kluba studenata informacijskih znanosti Ivan Miletić i studentica prve godine informacijskih znanosti Anja Perić Komšić maturante su upoznali s izvannastavnim aktivnostima studenata kroz rad deset studentskih udruga i klubova koje djeluju na Filozofskom fakultetu.

Neke studijske skupine na Fakultetu se studiraju isključivo jednopredmetno, neke dvopredmetno, dok se određene mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije na preddiplomskoj razini moguće je upisati 63 različite studijske skupine.

Jednopredmetni studijski programi su: Engleski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Logopedija, Novinarstvo, Njemački jezik i književnost, Odnosi s javnošću, Politologija, Psihologija, Sigurnosne i međunarodne studije i Socijalni rad, a dvopredmetni studijski programi su: Arheologija, Engleski jezik i književnost, Filozofija, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Latinski jezik i rimska književnost, Novinarstvo, Njemački jezik i književnost, Povijest, Povijest umjetnosti i Talijanski jezik i književnost.

Više informacija o studijima i upisima može se pronaći na stranici https://upisi.ff.sum.ba.

Podjeli:

FacebookTwitterShare