Skip to main content

Viktorija Bukovac u emisiji "Riječ na riječ": Zbirka pjesmama "Osluškujući tišinu" posvećena je svim majkama zagledanima u nebo

| Autor: RTV HB
  • Image
    bukovac kljubia
    Slika:
    Viktorija Bukovac i Ljubica Ivančić

"Osluškujući tišinu" nova je zbirka pjesama autorice Viktorije Bukovac koja je gostovala u novom izdanju emisije "Riječ na riječ" urednice i voditeljice Ljubice Ivančić.

Bukovac je pojasnila da je naziv zbirke pjesama proizišao iz istoimene pjesme.

"Danas živimo u svijetu  buke, brzih informacija.. Događa se da ponekad zaboravimo zastati, poslušati što nam to tišina ima reći", kazala je Bukovac pojasnivši pri tome da je svojim pisanjem željela skrenuti pozornost na važnost tišine.

Autorica Bukovac smatra da kroz tišinu otkrivamo sebe te da nam ona pomaže da drugačije percipiramo ono što nam se događa i pronađemo rješenja koja do tada nismo vidjeli.

-Osluškujući tišinu pronalazimo najdublje dijelove sebe koje smo možda izgubili i ako ju poslušamo sigurno ćemo čuti kako nam šapće izlaz iz krize, istaknula je Bukovac.

Image
"Osluškujući tišinu"
Viktorija Bukovac, autorica zbirke pjesama "Osluškujući tišinu" 

Govoreći o inspiraciji za ono o čemu piše, Bukovac je istaknula da je u njenom stvaralaštvu rat nezaobilazna tema.

-Inspirirana sam, ne samo vlastitim sjećanjima, nego i pričama oca - branitelja i teškim sudbinama koje su obilježile mnoge obitelji, kazala je Bukovac.

Ona je pojasnila da na samom početku knjige stoji jedna posebna posveta.

"Posveta je svim obiteljima koje su izgubile dijete, doživjele najveću bol; bilo gubitak djeteta u utrobi, u naručju, na ratištu... Na posebna način svim majkama zagledanima u nebo ", kazala je Bukovac pojasnivši da je u svoje stvaralaštvo utkala i suosjećanje s pojedinačnim sudbinama iz naše zajednice.

Ostatak emisije "Riječ na riječ" pogledajte u nastavku:

Podjeli:

FacebookTwitterShare