Skip to main content

Vjerni gledatelj iz Njemačke zaželio nam je sretan Božić

| Autor: RTV HB
  • Image
    milenko bebek

Iz Njemačke nam se javio vjerni gledatelj Milenko Bebek. Od srca nam je zaželio čestit Božić te obilje Božjeg blagoslova.

Na fotografiji se, kako nam je pojašnjeno, nalazi gospodin Bebek sa svojim liječnikom u Njemačkoj tijekom procesa dijalize.

Milenko dijalizu naziva  svojim radnim mjestom. Lakše podnosi svoje bolesničke otkako je sebi u glavi posložio, da ide na "posao"

Inače, gospodin Milenko Bebek od ranije je poznat gledateljima Radiotelevizije Herceg-Bosne. Njega je u emisiji "Sasvim (ne)obično" u lipnju ove godine, u Veljacima pored Ljubuškog, intervjuirao kolega Marko Zeljko.  Splet životnih okolnosti i komunističkog režima su ga, kao i brojne druge emigrante, otjerali u svijet. Ime Milenko Bebek je posljednje stajalo pod statusom hrvatskih azilanata (barem u Njemačkoj), sve do nedavno kada je konačno zatražio i u ruke primio hrvatske dokumente. On svog rodnog kraja zbog toga nije vidio gotovo 50 godina.

Milenko u Njemačkoj nije mirovao. Financijski je pomagao svoj rodni kraj, a bio je na usluzi i emigrantskim časopisima. Također, tražio je da se sveta misa održava na hrvatskom jeziku o čemu svjedoče brojna pisma papi Ivanu Pavlu II, ali i kasnija korespondencija s papom Benediktom XVI, tj. Vatikanom.

U nastavku pogledajte priču o Milenku Bebeku:

Podjeli:

FacebookTwitterShare